Jezero Bruje

Jezero Bruje se nalazi na izlazu iz Erdevika prema Ljubi i svojim šarmom već duži niz godina privlači kampere, pecaroše, bicikliste i kupače.

Nastalo je osamdesetih godina za potrebe akumulacije vode, da bi tokom godina promenilo svrhu.

Tokom letnjeg perioda kupači iz okolnih mesta i Erdevika na njemu traže osveženje i zabavu.

Jezero Moharač

Okruženo vinogradima, oranicama i šumom na oko 60 hektara, prostire se jezero Moharač. Široko je oko 300 metara, dugačako 2,5 kilometara i duboko oko 10 metara. Raj za ribolovce i ljubitelje prirode, jezero Moharač pleni svojom raznolikošću, mirom i lepotom.

Preko leta se neretko mogu sresti lokalni kupači i poneki kamper. Mnogi posetioci i ne znaju da se ispod brane nalazi izvor vode Moharač na kome se možete osvežitii

Lovište Vorovo

Lovište Nacionalnog parka Fruška gora obuhvata površinu od 22420 ha i sastoji se od zatvorenog i otvorenog dela. Karakteristika lovišta je složena i vrstama brojna fauna, što je u skladu sa opštim prirodnim, klimatskim i orografskim uslovima terena, kao i raznolika i floristički bogata vegetacija.

Lovište raspolaže pravilno raspoređenim izvorištima vode, što dodatno pospešuje uzgoj divljači na ovom području. Lovište je brdskog tipa u kome se pored autohtonih vrsta (evropski jelen, divlja svinja, srna i zec) nalaze i alohtone vrste divljači (muflon i jelen lopatar) koje se uzgajaju u rezervatu Vorovo.

Manastir Kuveždin

Manastir Kuveždin se nalazi na jugozapadnim obroncima Fruške gore na oko 2 kilometra severno od sela Divoš kod Sremske Mitrovice. Najbliži deo sela jeste nekadašnji manastirski prnjavor pod istim imenom a od najbližih naseljenih kuća manastir je udaljen oko 500 metara.

Manastir se nalazi u uzanoj dolini istoimenog potoka, u unutrašnjosti zapadnog dela planine. Potok protiče duž zapadne ivice manastirskog sklopa. Sa tri strane je okružen retkom šumom, a sa južne strane, prema selu, nalazi se manastirsko imanje i bašta.

Vinarija MK resort

U podnožju Fruške gore na njenim južnim padinama nalazi se Erdevik, najveće seosko naselje opštine Šid i jedno od najlepših sela Srema, poznato po nestvarnoj prirodi i razvijenoj vinskoj kulturi.

Posebnost ovog šarmantnog sela čine obližnja jezera, odličan geografski položaj, plodna zemlja i klima pogodna za uzgoj vinove loze. Naš #GastroChalet nudi vam spoj vina, hrane i prirode koji su ovde u nesvakidašnjoj harmoniji. Dobrodošli!

Kulenijada u Erdeviku

Ova manifestacija predstavlja promociju najatraktivnijeg proizvoda od svinjskog mesa – kulena. Održava se takmičenje u tradicionalnoj proizvodnji kulena u prirodnom i veštačkom omotaču, sa bogatom ponudom crvenih i belih vina i celodnevnim kulturno-umetničkim programom.

Privlačnost ove manifestacije posebno se ogleda u zanimljivom programu, dobrom provodu i ljubaznim domaćinima. Manifestacija iz godine u godinu beleži sve veći broj izlagača-učesnika i posetilaca.